Moevie.nl logo
Over Moevie.nl (2003 - 2006)
Moevie.nl is een initiatief van een filmliefhebber die andere liefhebbers tips aan de hand wil doen. Welke films zijn aan te raden, welke films kan men beter mijden?

De recensies van Moevie.nl zijn opgedeeld in twee stukken. Een advies dat er op gericht is om iemand warm te maken voor een film zonder teveel weg te geven en een motivatie van het oordeel. In de motivatie worden vaak observaties gemaakt die mogelijkerwijze teveel van de film bloot leggen. Vandaar de keuze om de recensie in twee delen op te splitsen.

U kunt zelf ook uw mening geven over een film of recensie. Aan de linker kant in het menu van deze site is de optie "geef commentaar" beschikbaar. Per recensie kunt u commentaar geven. Uw bijdrage wordt eerst even gecontroleerd op onheus taalgebruik voordat deze wordt gepubliceerd. Publicatie vindt plaats binnen 24 uur. Ook als u kritiek heeft. Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld.

Contact informatie
Stuur een email naar louwrentius apestaartje gmail punt com - of plaats een reactie.

Techniek
Deze site werd door de volgende open-source software aan u gepresenteerd:


Linux-PHP-MySQL-Apache
Tegenwoordig in 2022 is de website herschreven in Python & Django en wordt gehost op een Raspberry Pi, die Ubuntu draait. De Raspberry Pi draait op zonne-energie.
Over Moevie.nl (2022)
Als filmliefhebber besloot ik in 2003 om een website te bouwen om film recensies op te kunnen publiceren.

In de periode van 2003 tot begin 2006 heb ik ruim honderd film recensies geschreven. Het recenseren werd me teveel werk en daarom heb ik uiteindelijk de filmsite opgedoekt en is het domein komen te vervallen.

In 2019 wist ik het domein terug te krijgen. In 2022 heb ik als hobby project deze site herbouwd op basis van oude backups.

De keuze om het oude - zeer gedateerde - uiterlijk te behouden is misschien deels nostalgie, maar niet alleen betteffende de site. Het is ook nostalgie naar een simpeler internet, wat dat ook precies mag betekenen.

De recensies zijn geschreven door iemand die ik niet meer ken, mijzelf als jonge twintiger. Ik lees geen enkele recensie terug die ik niet zou willen herschrijven, maar voor nu wil ik ze bewaren zoals ze zijn.