Moevie.nl logo
Recensie: Lost Highway
Regisseur: David Lynch
Datum: 1 juli 2022
Met ruim twee uur op de klok moet je er even voor gaan zitten maar deze film is zeker de moeite waard als je bereid bent om je aandacht er bij te houden.
In deze film - zoals gebruikelijk bij films van David Lynch - gebeuren vreemde dingen die niet direct verklaarbaar zijn. Dit is het soort film waarbij je op moet letten, maar ook op wilt letten, het is een speciale ervaring.
Motivatie (SPOILERS)
Vanaf het begin van de film merken we dat de sfeer uiterst ongemakkelijk is tussen het echtpaar Fred en Renee. De sleutel om de film te begrijpen wordt letterlijk uitgesproken door Fred: hij wil dingen niet herinneren zoals hij dat prettig vind, niet per sé hoe ze écht hebben plaatsgevonden.

Fred is een vrouwen mishandelaar die uiteindelijk zijn vrouw vermoord, alleen dat wil hij niet zo herinneren, hij is onschuldig.

Het thema van misbruik is door de hele film verweven. In het tweede deel van de film komt het terug in het gedrag van Laurent. Het komt terug in hoe Pete zijn vriendin Sheila verwaarloost. Hoe Alice Pete misbruikt.
Moevie score: 7,5

.:| Reacties van bezoekers |:.