Moevie.nl logo
Recensie: Die Another Day
Regisseur: Lee Tamahori
Datum: 27 februari 2003
Eigenlijk was het niet de bedoeling, maar ik had zin in een film, en om 12.00 uur draait er meestal niet veel soeps, dus tja. Het werd Die Another Day.

Normaal zou er nu een tekst volgen over het verhaal, maar na enig wetenschappelijk onderzoek kunnen wij concluderen dat het concept ‘verhaal’ en Die Another Day geen correlatie met elkaar vertonen. Ik bedoel, er is geen verhaal.

De vraag is: is dit nog wel James Bond? Eens even kijken: Pittige intro-scene, veel geweld, mooie auto’s, ditto vrouwen en een schurk en natuurlijk iemand die zich voorstelt als: Bond, James Bond en met bijdehandjes strooit.

Ach, die “goeie oude tijd” met Sean Connory, Leefde hij nog maar! (knipoog). Maar hij zou het James Bond gevoel niet meer kunnen redden. Dat is eigenlijk gewoon weg.

Deze film kun je opvatten als een absolute belediging van je intelligentie. Je hebt, om subtiel te blijven, geen Hubble Ruimtetelescoop nodig om alles te kunnen voorspellen. Voor zover er iets te voorspellen valt. Natuurlijk komen wij flink veel actie tegen, van redelijk aardige kwaliteit, en een leuke scheurpartij met een paar mooie auto’s, maar dat compenseert niet.

Toch krijgt deze film een hoger cijfer dan bijvoorbeeld Gangs of New York, omdat door alle explosies ik tenminste nog wakker bleef. Maar voor de duidelijkheid: deze film is niet vanaf 12 jaar maar tot 12 jaar.
Motivatie (SPOILERS)
James Bond. Wat valt er over te zeggen? Precies. Laten we maar stoppen met deze films. Actie mag wel, maar doe dan asjeblieft wat aan het verhaal en doe in ieder geval een beetje moeite om iets van een suggestie van ‘realisme’ er in te stoppen. Zorg voor een leuke plottwist die we niet van lichtjaren afstand zien aankomen.

Oh, wacht, voordat ik het vergeet, toch nog opvallend: dat buitengewoon trieste rolletje van Madonna in de schermzaal (tss, die takelt flink af zeg!). Tragisch.

Als afsluiting toch nog 1 positief puntje: ik vond dat vuur- en ijswerk mooi gedaan, dat we tijdens de titelsong krijgen te zien. Maar daar blijft het bij.
Moevie score: 5,0

.:| Reacties van bezoekers |:.

Toch is het niets
Zelfs als we deze film binnen zijn genre beoordelen dan is de film over the top en duurt hij veel te lang, de actie verveelt heel snel. Bovendien nog een leuk detail: Madonna kreeg een gouden Raspberry vanwege de slechste bijrol.
T
T
9 mei 2003

Duidelijk geen verstand van Bond
Ik ben het dus niet eens met deze review. In mijn ogen is Bond een genre op zich. Het is inderdaad dom, maar dat weet je al van te voren. Het plot is ook al jaren hetzelfde. Wat in mijn ogen een goede Bond film maakt is plenty actie, toffe gadgets en vrouwen ;-) Dit zit allemaal in deze film, wat mij betreft dus prima Bond film.
J
1 maart 2003